Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az első elkobzás

2011.02.13

Kép

 

 

 

 

 

2011.02.09 15:57-kor jött egy riasztás az Érdi Rendőrkapitányságról, hogy egy nyakán lánccal, a teraszról lelógó ebet találtak az egyik érdi utcában. A bejelentő visszatette az ebet a teraszra és hívta a rendőrséget.

KépKép

 

 

 

 A helyszínre érkezve megdöbbentő látvány fogadott bennünket. Az állat egy számára két méter mozgás távolságot biztosító láncon volt kikötve, egy poros teraszon, amelyen sem fekvőhelyet nem biztosítottak neki, sem megfelelő élelmet. A táljában por lepte el a fel nem ismerhető eledelét, vize nem volt. Az állat súlyos, sokkos állapotban volt, és drasztikusan alultáplált állapotban. A közterület felügyelet a mi hívásunkra érkezett a helyszínre, amikor már a tulajdonos is megjelent. Állítása szerint az állat jó körülmények között van és nem érti az intézkedést. Állítása szerint az állat csak három napja nem eszik rendesen. A tulajdonos a közterület felügyelet kérésére sem magáról, sem az állatról nem tudott igazoló okmányt felmutatni. Később előkerült az állatról egy, utoljára 2008-ban kezelt oltási könyv.

Az állat elkobzása után azonnal a Tököly Út-i állatkórházba szállítottuk ahol azonnali beavatkozásban részesült. Súlyos idegrendszeri sérülést szenvedett és mint másnapra kiderült MARADANDÓ KÁROSODÁST is! Az állat sérüléséből adódóan 2011.02.14.-én életét vesztette.

   Az ügyben rendőrségi eljárás indult!

 

 

Kép