Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010 szilveszter

2011.01.01

A 2010-es évet igazán dolgosan végeztük. Nem mintha eddig nem lett volna elég feladatunk, de az év utolsó napja igazán mozgalmasra sikeredett. 2010.12.31.-délutánján három bejelentést vizsgáltunk ki a körzetben, amelyek helytelen tartásos ügyeket foglaltak magukba.

      Az éjszaka egy állatmentéssel kezdődött. Egy megriadt közepes termetű kutyus beszorult Diósdon egy kapu két vas rúdja közé. A rudakat feszítő vágóval kellett eltávolítanunk, és ezután átadtuk az ebet a helyi állatorvosnak, majd értesítettük az ügyeletes sintért, hogy vigye be a riadt állatot az illetékes menhelyre.

      A továbbiakban járőrözés közben találtunk Érd Ófaluban egy bokáig érő kis kutyust aki magányosan rohangált a nyílt utcán. Azonnal bevittük a Sirius Állatmenhelyre.

     Alig, hogy elindultunk onnan, már kaptuk is a riasztást az Érdi Rendőrkapitányságról, hogy egy nagytestű kutya beszökött egy családhoz akik nagyon megrémültek tőle. Az ebet beraktuk az autónkba és azonnal fordultunk vele ismét a menhely felé. A kutyus valóban hatalmas termetű volt, de szerencsére a legnehezebb az volt hogy kikönyörögjük a fűtött autóból a menhelyen, mint hogy bármely veszélyt jelentett volna bárkire is. 

    Az éjszakában még egy riasztást kaptunk, egy kerítésen fennakadt kutyus miatt, de kiérkezésünk idejére kiszabadult, és továbbállt.